Vitajte na stránkach frízkeho koníka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

2. Kapitola Po útoku a tajomný list

Čo sa dialo na ministerstve, keď odišiel temný pán. Čo sa píše v tajomnom liste a kdo ho poslal, ako zareaguje Harry na ten list a novinky, ktoré mu zdelili jeho priatelia ? P.S. Táto kapitola je len stroho napísaná. Veľmi som neopisoval všetky podrobnosti, ale dej je zachytený.
„Harry“ vykríkol riaditeľ Albus Dumbledore keď spadol vysilený späť na zem. Harry stratil vedomie. Jeho priatelia sa hneď rozutekali k nemu a pri ňom sa zastavili. Riaditeľ vzal čiernovlasého chlapca do náručí a oboch obkolesili jeho priatelia. Zo zármutkom v očiach naňho všetci zazerali. Nikto nevedel, čo si má z nich niečo myslieť. Riaditeľ zamieril k východu ministerstva. Všetci naňho zazerali ako odnáša nehybné telo čiernovlasého chlapca preč z veľkej tmavej miestnosti. Už nemohol čakať a tak sa vydal smerom k letaxovým krbom. Harryho priatelia na nich zazerali. Hneď na to keď riaditeľ odišiel krbom preč všetky deti obkolesili pracovníci ministerstva. Mali ne jednu otázku.
  „Čo sa tu vlastne stalo „ , prvý sa spýtal sám minister Popletal. Nikto z nich nevedel čo má hovoriť, ale keď zbadal že neďaleko stáli cudzí čarodejníci tak aj on hneď zostal bez slova stáť. Zazeral s veľkým hnevom. „Čo sa tu stalo ?“, vysokým tónom zareval nie na deti ale na tých čarodejníkov, čo neboli zamestnancami ministerstva. „My sme prišli ich ochrániť, veď viete pred kým. Dozvedeli sme sa to len pred niekoľkými minútami skôr než ste prišli vy“, ujal sa slova pán Wiesley. Pritom trochu klamal. „Odveďte tie deti hneď do Rokfortu, ráno sa prídeme opýtať na všetky podrobnosti“, zrúkol znova minister na svojich ľudí a mlčky odprevadili celú skupinu detí ku krbom, kde sa premiestnili priamo do Rokfortu.
   Minister sa znova pozrel a v tom zazrel hľadaného väzňa. „Chyťte ho“, zreval a ukázal svojím prútikom na dotknutú osobu. Hneď na to ďalší traja tasili prútiky a poslali omračujúce kúzla. Dotyčný sa hneď zohol a všetky rôznofarebné paprsky  mu preleteli ponad hlavu. Sám minister tým istým smerom poslal zmrazujúce kúzlo, ktoré zasiahlo Siriusa Blacka, ten sa nestihol poriadne spamätať a zostal stáť ako kamenná socha.
   Ostatný z jeho skupiny sa hneď premiestnili von z ministerstva. K Blackovy hneď pribehli aurorovia, ktorý ho levitačným kúzlom premiestnili von z miestnosti. Popletal si z úľavou povzdychol a premiestnil sa letaxom k sebe domov.
    V miestnosti, kde stál oblúk smrti sa už nikto nenachádzal. Miestnosť ostala opustená. Ešte vždy ten tajomný oblúk vyzeral strašidelne. Stál tam uprostred tmavej miestnosti na veľkej skale.
   ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
                    Opäť sa vrátil ten koho je zakázané menovať
Včera vo večerných hodín sa zjavil na ministerstve v odbore záhad sám osobe veď viete kto. Chcel získať nejakú veštbu, podarilo sa nám získať informáciu, že vťahovala i na toho ten ktorý prežil. Veď viete komu sa veštba nepodarila získať a prilákal sem i študentov Rokfortskej školy. Medzi nimi bol i vyvolený ale aj jeho nerozlučný kamarát Ron Wiesley, áno syn pracovníka ministerstva. Ale tomu zabránili pracovníci ministerstva na čele s ministrom.
Tento článok vyšiel na titulnej strane čarodejníckych novín Denný veštec. Písali tiež i o:
              Nebezpečného väzňa chytili, Albus Dumbledore rehabilitovaný, Dolores Umbrigdová uväznená apod.
 
    O niekoľko dní na to sa prebudil Harry. Bol v Nemocničnom krídle v Rokfortskej školy. Bolo ráno, celé telo mu bolelo. Akoby ho niekto mučil.
   Chcel sa poobzerať po miestnosti. Nahmatal na nočnom stolíku svoje okuliare. Nasadil si na nos. Poobzeral sa po celej miestnosti. Slnko presvitalo veľkými oknami. V celej miestnosti bol len sám. Uvidel len prázdne postele. Pozrel sa na svoj stolík. Na stolíku uvidel nejaký list. Zobral si ho do rúk, obzrel si ho. Bol adresovaný jemu. Otvoril ho pri tom rozlomil červenú pečať. Hneď sa do listu začítal.
   Drahý Harry, keď tento list čítaš ja Lili Ewansová Potterová a s tvojim otcom sme už mŕtvy. Nevieme ako si žil toľko rokov, od kedy sme zomreli. Je nám ťažko písať v tomto hroznom období. Práve po nás pátra istý čiernokňažník. Iste ho poznáš, alebo si o ňom niečo počul. Tento list dostal i tvoj brat Williams, ktorý je o rok mladší než ti. Keďže o ňom nikto nevedel žije niekde vo Francúzku. Museli sme sa ho zbaviť kvôli tomuto človeku. Nikomu sme o ňom nepovedali ani najbližším. Pred niekoľkými rokmi bola vyslovená veštba, poznajú ju len najbližšie osoby. Raz sa narodia dvaja bratia rodičom, ktorý sa postavili proti pánovy zla tri krát, bratia sa nepoznajú, stretnú sa vtedy keď to budú najmenej čakať, obidvaja budú mať nevídanú moc, ale len jeden bude mať silu zastaviť temného pána, ani jeden nemôže žiť pokiaľ ten druhý zostáva nažive, jeden musí zomrieť rukou toho druhého. O tejto veštbe nikomu nehovor. Je to len vaša jediná zbraň. O niekoľko dní od objavenia tohto listu získaš neuveriteľnú moc ako tvoj brat, ale získaš ju len s čistým srdcom a láskou. Inak ťa nová moc pohltí a ty zahynieš krutou smrťou. Toto sú posledné naše slová k tebe. Dúfam že porazíte na vždy temného pána. Nech vás sprevádza láska a úcta k blížnemu, nech máš čisté srdce môj synu.
    List dočítal a najprv nevedel čo si má myslieť. „Ako to je možné že mám brata ?“, zreval na prázdnu miestnosť. O malú chvíľu prišla liečiteľka.  „Takže náš chlapec sa konečne zobudil. Vidím že si zdraví, ale ešte vypi toto a môžeš ísť do svojej spoločenskej miestnosti“, pritom mu podala zeleno zapáchajúci elixír. Harry chytil flakón, pritom zavrel oči a hneď ho naraz vypil. Elixír mal odpornú chuť. Chutil ako týždeň luhované ponožky vo vode.
   Utekal von z nemocničného krídla. Nečakal na to keď za ním zreval nejaký hlas. Ponáhľal sa za svojimi priateľmi. Po ceste stretol niekoľko spolužiakov, ale nezastavil sa. Šiel hore schodmi k obrazu  bucľatej dáme. Tá si ho pohľadom prezrela a čakala pokiaľ nepovie heslo. „Veritaser“ zašepkal čiernovlasý mladík a obraz sa odklonil. Pokračoval v ceste cez otvorené dvere, ktoré sa za nimi zavreli. Prvého koho zbadal boli jeho dvaja najlepší priatelia, ktorý hrali karty v spoločenskej miestnosti. Prvý kto ho spoznal bola Hermiona ktorá šťastne vykríkla „Harry“, aj Ron sa obrátil. Obidvaja natešený sa postavili. Dlho nečakal a hneď bol objatý dvoma najlepšími priateľmi, ktorý sa oňho báli.
   Všetci traja sa posadili a začali Harrymu rozprávať novinky. Keď sa dopočul o svojom krstnom otcovi ako ho chytili, tak hneď v smútku bežal von zo spoločenskej miestnosti. Namieril si to priamo von z hradu, smeroval k jazeru, ktoré sa nachádzalo neďaleko školy.  

Harry Potter a osud rádu . pokračujem naďalej v písaní | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014