Vitajte na stránkach frízkeho koníka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

11. Kapitola Súd

Po útoku na Priečnu ulicu sa všetci členovia Fénixovho rádu vrátili na ústredie.    Zranení členovia sa hneď na to premiestnili do nemocnice pre čarodejníkov sv. Munga. Našťastie nikto z nich nebol veľmi zranení a tak po ošetrení sa vrátili do svojich domov.

  

    Smrťožrút Malfoy, ktorý sa premiestnil medzi  prvými po skončení útoku do temného sídla veľmi zúril nad neschopnosťou svojich druhov. Už ich veľa nezostávalo, preto sa všetci, ktorý unikli začali schovávať mimo svojho bydliska, lebo ministerstvo po nich naďalej pátralo.

  

   V Dennom veštcovi vyšiel článok na titulnej strane deň po útoku:

  

Útok na Priečnu ulicu

 Včera v ranných hodinách zaútočili na Priečnu ulicu dve desiatky smrťožrútou. Začali napádať okoloidúcich. Niekoľko sa od nich odpojilo a títo šli napadnúť obchody. Podľa očitých svedkov ich bola z nich len polovica. Za niekoľko minút dorazili aurorovia z ministerstva mágie a kúziel a začali s nimi bojovať. Avšak smrťožrúti mali len slabú obranu a o niekoľko minút boli skoro všetci dolapený, Bohužiaľ niekoľkým sa podarilo utiecť. Ministerstvo po nich neustále pátra. Medzi zadržanými bol i učiteľ elixírov Severus Snape. O dva dni majú všetci dolapený súd. I naša redakcia tam nebude chýbať, preto vám donesieme ako prvý najnovšie informácie zo súdneho pojednávania. Všetci boli obvinený zo smrťožrúctva, používania zakázaných kliatob.

            Vaša redaktorka.

 

   Dumbledore dočítal titulnú stranu, práve prichystával podklady pre budúci školský rok. Vo svojej kancelárii vôbec nebol sám. Neďaleko neho bol na bidielku jeho verný priateľ fénix Fakwes.

  

    Rozmýšľal o tom, čo sa dočítal dnes ráno v novinách. Jeho učiteľ zo školy sa dostal do vezenia, za to že im naďalej donášal informácie z temného sídla. „Ale ako mu pomôcť ? Budem musieť prezradiť, že on je na našej stanne a niekoľko rokov bol špehom môjho rádu“, vo svojej mysli premýšľal. Prevracal ďalšie strany novín. Zaujala ho predposledná stránka, kde sa vždy nachádzali hľadaný ľudia, spomedzi nich uvidel fotku Siriusa Blacka, ktorého už po druhý krát niekto pokúsil obviniť za vraždu.

       Hľadá sa nebezpečný vrah, Smrťožrút, zástanca ktorého meno sa nesmie vysloviť. Jeho meno je Sirius Black, bratranec šialenej Belatrix Lesengrovej. Pozor ! Je veľmi nebezpeční. Do poručujeme aby ste sa k nemu nepribližovali. Ak viete niečo o jeho pobyte, alebo informácie, ktoré by pomohli k dolapeniu, pošlite ihneď sovu na ministerstvo do oddelenia aurorov. Neminie vás odmena 60 000 galeónov.  

   Pod týmto oznamom bola veľká fotka a číslica, ktorá znázorňovala odmenu 60 000 galeónov.

  

Niekde na ministerstve

   Severus Snape, ktorý bol jeden z útočníkov, práve sedel v malej temnej miestnosti bez postelí, niekde v sklepení na ministerstve. Severus rozmýšľal nad svojím budúcim osudom, veľmi sa bál aby nedostal najhorší trest vysatie svojej duše od mozkomora. To by znamenalo horšie než je samotná smrť.   „Dúfam že profesor Dumbledore že príde ma obhajovať na súd. 

 

    Niekde mimo Anglicka

  

Plynuli dni a Harry nič nevedel čo sa stalo doma. Vlastne ani domov tam nemal, keď jeho pravý domov je tu, cítil to i v samotných kostiach, že je tu jeho pravý domov. 

   Za niekoľko dní si zvykol na svoje nové telo, ale hlavne na svoju novú rodinu. Veď bol jedným z nich. Síce ešte nespoznal všetky zvyky jednorožcov, ale mal taký divný pocit, že niekedy o nich počul a videl na vlastné oči.

   Harry si už zvykol žiť na novom nádhernom mieste, o ktorom žiadny čarodejníci nevedeli, ba ani muklovia. 

   Jeho rodina na druhej strane zemegule nič nevedela, nevedel aj on sám, že by mal niekoho iného poznať. Pre veľ a ľudí bol už mŕtvy, ale niektorý ešte dúfali, že je na žive.  

 

   Hodiny plynuli veľmi rýchlo, nastal deň D, súd na ministerstve. Všetky noviny v krajine sa pripravovali na tento súd.

 

    V myšlienkach novinároch by sme mohli nájsť zaujímavé otázky: Kto bude odsúdený a koho pustia na slobodu ??? Aký trest dostanú ??? Kto sú tí ľudia za maskami ??? a mnohé ďalšie.

 

      Blížil sa čas kedy o ôsmej ráno v súdnej sieni číslo 10 na ministerstve, nad ktorým sídlilo ministerstvo obrany muklov. Dole do hlavnej priestrannej chodby, ktoré pripomínalo ako nejaké menšie námestie by ste sa mohli dostaviť pomocou letaxovej siete alebo pre návštevníkov priamo z ulice pomocou telefónnej búdky.    

  

   Blížil sa ten pravý čas, kedy Severus  Snape sa tohto všetkého obával. Vstúpil spútaný, na každej strane mal jedného strážneho, posadil sa priamo do tajuplného dreveného kresla. Keď sa posadil hneď sa mu okolo nôh a rúk premotali obväzy, ktoré ho pripútali ku kreslu.            

   Sudca, ktorého poznali všetci v celom spoločenstve začal úvodným preslovom.

.

 


Harry potter a tajomstvo vlastného rodu dokončená | stály odkaz

Komentáre

  1. harry
    kedze ma Harry momentalne v tvojom pribehu len osem rokov, spravne si pojal jeho prisposobenie sa. V takom mladom veku by s tym nemal mat problem.
    Naopak, v niektorej z predchadzajucich kapitol sa ucil dost narocne kuzla. Viem, ze chces dosiahnut, aby bol najlepsi, ale za jeden den zvladol prve dva stupne a ciastocne aj treti- to by som nepokladala za neuspech.
    publikované: 12.08.2008 23:05:17 | autor: dada (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014