Vitajte na stránkach frízkeho koníka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O.Kapitola Sedem vecí ukrytých, stačí len jeden aby sa nikdy nevrátil

Zatiaľ žiadne veľké prekvapenie. Obsah kapitoly je síce veľmi krátky pre tých, ktorý si už zvikly na dĺžku kapitol. Toto je úvod do novej poviedky. Dej sa posunul len o niekoľko dní... Už vás viacej nebudem zaťažovať. Pre pokračovanie prosím min. 3 koment.

   Prichádzali Vianoce. Len jeden jediný deň zostával do štedrého dňa. Celá okolitá krajina hradu bola zasnežená. Len máloktorý študenti tu zostávali na vianočné prázdniny.

   Len pred niekoľkými dňami sa tu objavil zázračný tvor. Nádherné zviera, ten jednorožec. Po prvý raz v histórii Rokfortu sa toto nádherné zviera prechádzalo priamo v hrade, medzi študentmi. Nik nemohol poprieť že ten bájny jednorožec neexistuje.

   Deň potom ako odišlo zviera zo školy, niekto vyzradil, čo sa tu vôbec stalo.

  

        Je to legenda, alebo niekto si urobil veľžart ?

 

   Včera sa vo večerných hodinách donieslo, že v Rokfortskej strednej škole pre čarodejníkov pobehovalo zázračné stvorenie. Podľa popisov by to mal byť veľmi mladý jednorožec. Podľa informácii mal striebornú farbu. Zviera údajne žilo v priestoroch školy niekoľko dní. Podľa niektorých svedkov, ktorý sa zo zvieraťom stretli niekoľko dní pred veľkým incidentom, zviera bolo zavreté v klietke na malom utajovanom nádvorí, o ktorom vie len učiteľský zbor. No nepodarilo sa nám získať žiadne obrázky ale lepšie fotky toho zvieraťa.  

   V deň incidentu sa zviera pohybovalo po priestoroch školy, nebolo vôbec ničím zaistené, akoby sa len prechádzalo. Niekoľko dní pred tým údajne jednorožec napadol niekoľko študentov, ktorý sa nachádzali vonku na vyučovacej hodine.

   Ešte nikdy sa žiadne zviera, tak vzácne nenachádzalo na pozemkoch školy a ani priamo v budove. Zostáva nám len jedná otázka. Čo tam to zviera preboha robilo ?

   Jedinou odpoveďou by mohlo byť že zviera potrebovali na nejaké pokusy, alebo nie snáď ako chovné zviera pre prísady do elixírov.

   Ak sa dozvieme ďalšie nové informácie, tak vás budeme informovať ako prvý.

                      Vaša redaktorka Rita Holoubková.

 

  

      Neďaleko Rokfortského hradu sa páslo stáda nádherných zvierat. Ten jednorožec, že čarovný tvor. Je veľmi vyhľadávaní kvôli svojej mágii, len občas ho niekto chytí. Druh zázračných tvorov, tu žijúcich patrí medzi tie najvzácnejšie. Je mnoho plemien tohto zvieraťa, každé sa líši farbou, veľkosťou a prirodzene i magickými vlastnosťami. Tento žijúci druh sa vyznačuje najsilnejšou mocnou mágiou.

   Jediné zviera z veľkého stáda, okúsilo blízke stretnutie s ľuďmi. Odnieslo si len zlé výčitky že vôbec sa odvážilo tak priblížiť k tomu hradu, nikdy viac sa vrátiť naspäť nechcelo. Bolo to len mladé žriebä, síce nepatrilo medzi najmladšie, len celý život mal pred sebou.

   Len niekoľko ľudí z Rokfortu poznalo krutú pravdu, to zviera nebolo jednorožec, ale chlapec, ktorého všetci hľadali. Svoju moc zdedil od svojich rodičov. Len jedinú pravdu nik nevedel, to čo si mysleli o zrodení kniežaťa temnôt nebola pravda. Sedem ukrytých predmetov mu ukrývala sedem častí duše. Stačil by jediný tvor aby sa už nikdy nevrátil.

 


Harry Potter a tajomstvo zázračných tvorou pripravuje sa pokračovanie | stály odkaz

Komentáre

  1. .
    Je to moc hezké, ale drobátko zmatené.
    Ps: ten nápad s matematickou úlohou je super...jen jestli to vypočítat zvládnu =D
    publikované: 18.11.2008 19:16:26 | autor: Blytonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Alcore
    dá se to číst. Škoda, že jsi nepřidal fotografii jednorožce.
    publikované: 19.11.2008 10:18:41 | autor: Milan (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Milane,
    mně napadlo totéž. jinak dobré čtení.
    publikované: 19.11.2008 10:20:32 | autor: Evžen (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Milane,
    mně napadlo totéž. jinak dobré čtení.
    publikované: 19.11.2008 10:20:59 | autor: Evžen (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Alcor, nezaťažuješ nás
    a vyzerá to tak, že si známejší v Čechách ako na Slovensku.
    publikované: 19.11.2008 10:30:04 | autor: Leo (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. .....
    pekna kapitola a leo su tu tiez slovaci
    publikované: 19.11.2008 13:57:43 | autor: Alexia (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. ....
    Super kapitola. Moc a moc se těším na pokračování
    publikované: 21.11.2008 13:57:35 | autor: Pegy (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014