Vitajte na stránkach frízkeho koníka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Furry moje malé tajomstvo

Na všetky dotazy ihneď s radosťou odpoviem.

Moje malé furry tajomstvo

 

   Konečne som sa ododhlal napísať niečo i o sebe. Pred niekoľkými týždňami ma napadla myšlienka, ktorú teraz pomaly plním. V rámci môjho buď malého či väčšieho projektu, ktorý som si nedávno stanovil je, aby tí, ktorý hľadajú náš fandom nás ľahšie našli a dozvedeli sa čo sme vlastne zač. Týmto projektom by som chcel pomôcťčlenom našej komunity, ktorý majú problém u svojich rodičov ako im povedať čo sme zač, a ľahšie im pochopiť že nie sme komunita kde je len sex v našom prípade yiff, alebo či sme nejaký zoofilovia, či niečo podobné. Preto sa snažím písať články všeobecne a nie aby nás niekto odsudzoval pri nedostatku informácii. Ďalším účelom pre ktorý toto všetko vzniklo je že doteraz žiadne oficiálne stránky nevznikli v našom jazyku. Na tomto blogu by som chcel postupne zverejňovať články o furry komunite. Mne ide len o to aby sa našli nový členovia a nie ich vyrábať. Ak ste sa náhodou našli a báli sa to niekomu povedať, stačí mi napísať odkaz na môj e-mail a potom sa môžeme spolu porozprávať o tom v súkromí buď na icq, skype alebo pod. Pre mňa nie je žiadny problém niekomu pomôcť a pomôcť mu odhaliť jeho skryté zviera, či zasvätiť ho do komunity. Tak aby som nepísal samé nezmysli a nestál na tom jednom bode, takže pokračujem.

 

Od kedy som vlastne furry ?

   To je veľmi ťažká otázka. Možno pre niekoho je veľmi ľahká, ale pre mňa ani nie. Dlho som rozmýšľal čo vlastne na túto otázku odpoviem. Patrí medzi základné, či vôbec prvá akú som dostal ako nový od starších členov komunity.

   Tak nakoniec som našiel odpoveď. Všetko sa začalo jedného tichého večera, keď som pozeral po prvý raz rozprávku „Posledný jednorožec“, určite skoro každý ju pozná. Nebudem rozpisovať dej, to sa mi teraz nejako nechce. Hlavne že ju poznáte. Vtedy som mal len osem rokov, a od vtedy som úplne iný. Už ako malé dieťa som miloval kone. Od tých čias sa pozerám samé animáki, možno som pre niekoho divný. Len škoda že naši nemajú radi plyšákov, tie mám schované na tajnom mieste J.

   Slovo furry som vtedy nepoznal.  Vždy som si myslel že som kôň. Veľa vlastností mi do nich spadalo.  Myslel som si že je to len hra, ale s prichádzajúcou pubertou sa to ešte zhoršilo. Zrazu som chcel skúsiť kresliť, ale dosť mi to trvalo pokiaľ to vyzeralo aby sa na to dalo pozerať. V izbe som nemohol mať žiadne plagáty, všetko som schovával. Našťastie som od svojich desiatich rokoch zberal známky, takže som mal kde všetko schovať. Ale pred rokom mi na to prišla matka a našla to, čo nemala nikdy nájsť. Ona sa vždy prehrabávala v mojich veciach. Jej jediná otázka „To čo má byť“, ja som mlčal a musel som sa zo všetkým rozlúčiť.  Najhoršie bolo na tom, že vtedy sa prerábala moja izba a moje úkryty už vôbec neboli.

   Keď som bol v puberte, myslel som si či som vôbec normálny, či nie som nejaký divný. Myslel som si že postupne ma to prestane baviť a zmizne do zabudnutia. Jediná otázka ma zaujala „Som vôbec normálny ???“. Čím čas ďalej plynul tak nakoniec sa to zhoršilo do takej miery, že keď som mal konečne internet vyhľadával som obrázky a podobné zaujímavosti.

  Snáď už by to mohlo stačiť.

Ako som sa vôbec k furry dostal ???

   Toto je druhá otázka, ktorú som dostal pri registrovaný na našu stránku. Je to síce zaujímavá otázka, ale pre mňa tá najlahšia. Možem bez dlhého zvažovania správnej odpovede hneď povedať v tomto prípade napísať : K furry komunite som sa dostal asi tak pred troma rokmi. Ale až v septembri som nabral tú odvahu aby som sa zaregistroval. Význam furry som našiel na jednej anglickej stránke, no teraz si na ňu neviem spomenúť.  Od kedy som sa registroval našiel som veľa podobných ľudí, do vtedy som si myslel že som sám, ale teraz viem že len v mojom okolí.

 

Moja fursona

   Slovo fursona, niečo podobné ako avatar a pod. Každý furrík ma svoju fursonu. Moja je čierny kôň s hviezdou na čele. Väčšinou používam ako anthro koňa, no občas noanthro. Anthro znamená podobný človeku alebo chovať sa trocha ako človek. Celú definíciu nájdete v prvom článku – úvod do furry. Ako non mám nad kopytami biele ponožky.  Nič zvláštne len ďalší koník.

 

 

Čo je pre mňa znamená furry ?

 

   Nad túto otázkou som dlhšie rozmýšľal. Odpoveď je síce jednoznačná, ale aj tak veľmi ťažká. Každý má iný názor, každý furrík si pod pojmom furry úplne niečo iné predstavuje.

   Furry pre mňa znamená hlavne to, je to že mám svoje vnútorné zviera, predstavujem si ho niečo ako totem, cítim sa byť zvieraťom, mám veľmi podobné vlastnosti, ale na verejnosti sa javím ako úplne obyčajný človek. Odlišujem sa hlavne tým že vyzerám úplne inak ako bežný ľudia. Mám na sebe tričká s obrázkom svojej fursoni. Síce veľa ľudí sa na mňa divno pozerá ale mne je to úplne jedno. Rozmýšľam som i nad obojkom, ale kvôli tomu že pracujem v rodnom meste, tak som upustil v pláne.

   Nedávno som písal o fursuitoch. Možno je to pre niekoho dosť divné, ale jeden taký projekt pre seba pripravujem, no to si nechám pre seba a pre určitých furríkov. Ale jediné čo vám prezradím je to, že to bude ešte tento rok.

   Nosenie chvosta ???, možno niektorý z vás by mi dali takúto otázku. Vôbec by som sa neodvážil nosiť na verejnosti, len na meetoch alebo conoch. Ale bohužiaľ žiaden nemám. 

 

   Na koniec vám môžem povedať že ste sa práve dozvedeli len málo vecí o mne. Po prečítaný tohto článku si možno myslíte že som nejaký podivín, či niečo také. Možno máte pravdu. Cítim sa byť niečím iným než bežný človek.

 

Autor: anhorse       

Pripravil a zverejnil: anhorse

 


Ja a moje malé furry tajomstvo - články o furry komunite | stály odkaz

Komentáre

  1. ahoj, koníčku
    nemaj strach, každému nám to hrabe inak....:-)))
    publikované: 08.06.2009 09:29:06 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Koníkovi
    Milý koníku, myslím si, že je to poměrně pěkný, jemně napsaný článek, ketrý vyváženě popisuje fakta a tvoji osobnost.Jen víc takových, možná bychom pak přestali být v očích veřejnosti za zvrhlíky... :)
    publikované: 07.08.2009 15:02:45 | autor: Xsi (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ahojky anhorse
    ja si o tebe nemisliim ze z si niaki divnii alebo zlii ja si misliim ze si jedinecnii clovek ktorii si zasluuzi bit obdivovani za to ze sa dokaze pre druhiich ludii otvorit a nic si steho nerob ze si misla duhi ludeee ze si divnii alebo dokonca ta omluuvaju ja ta mapriklat neberem v praci ako kolegu ja ta skorej berem ako kamarada a sem rad ze ta poznaam
    publikované: 30.09.2009 22:13:20 | autor: tomas (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014