Vitajte na stránkach frízkeho koníka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

16.Kapitola Potrestanie troch posledních

Čo prichystalo ministerstvo pre troch zajatcov ? Ako sa darí Harrymu ??? Dnes pridávam krátku kapitolu. Už mám rozpísané ďalšie kapitoly do dvoch poviedok a momentálne dopisujem tretiu stranu 17. kapitoly. Čakajte nejaké zvraty, dej sa posunie o niekoľko dní vopred. Dúfam že si túto kapitola prečítate, v budúcej kapitole budú samé prekvapenia, nielen o Harrym, nechajte sa prekvapiť. P.S. Prosím nejaký menší koment. poprosím aj tých ktorý len čítajú, ak máte nejaké nápady zmeniť niečo v deji, môžte napísať do komentára, všetky rád uvítam.

 

    Nadišlo ráno. Nádherná obloha bola bez mrakov. Z poza vysokých budov v Londýne vykuklo veľká žltá guľa. O málo minút už Slnko svietilo plnou silou na celé mesto.

   Obyvatelia tohto veľkého veľkomesta sa prebúdzali do skorého rána. Nebolo ani šesť hodín, keď sa  na uliciach ponáhľali ľudia do práce. 

   Niekoľko desiatok metrov pod ministerstvom  obrany  už čakali v jednej cele traja čarodejníci na svoj trest. Pred necelou hodinou dostal minister mágie správu o uväznení troch posledných smrťožrútou. Hneď na to nechal zvolať mimoriadny súd a stanovil čas na siedmu hodinu v súdnej miestnosti č.5, ktorá bola určená len pre mimoriadne súdy. 

   Do pol hodiny po zvolaní boli všetci  členovia starostolca prítomný na svojich miestach v súdnej sieni číslo 5.  Samotný minister sa nemohol dočkať keď ich konečne odsúdi.

   Vo väznici už čakali pripravený traja smrťožrúty. Pre nich si prišli šiesty aurorovia. Sprevádzali ich niekoľko desiatok metrov, kým sa nedostali k súdnej sieni. Tu ich vyprevadili k čudným klietkam, kde ich zavreli. 

   „Vážený členovia starostolca“, silným hlasom zreval. „Dnes okolo troch ráno sa sem čudným spôsobom dostali títo traja smrťožrúty. Boli prichytení v odbore záhad ako sa pokúšali ukradnúť  nebezpečné predmety z čiernej mágie“

   „Prosím svedkov aby sa sem dostavili“, námestníčka prikázala a pritom ukázala priamo na dvere, aby ich otvorili.

   Dnu do súdnej siene vkročilo päť postáv. Zastali pred  stolom ministra. „Všetci sú zamestnancami ministerstva, pracujú ako aurorovia na oddelení presadzovania kúzelníckeho práva. Prosím, všetci ukážte, ktorý z týchto troch osôb boli prítomný dnes o tretej ráno na odbore záhad“, dokončila námestníčka a čakala na odpoveď.

   Všetci piati ukázali na nich. Zrazu sa otvorili dvere. Dnu vkráčal rýchlim krokom sám osobne riaditeľ  Rokfortskej strednej čarodejníckej školy.  „Čo tu robíte Dumbledore ?“, skríkol naňho minister.   

  „Šiel som sa presvedčiť, že všetkých troch odsúdite. Takže čakám“., zrúkol naňho na oplátku riaditeľ na čakal uprostred miestnosti na rozsudok.

   „Takže už to konečne ukončíme, všetci traja ste usvedčení smrťožrúty. Boli ste obvinení za pokus o krádež nebezpečných predmetov z ministerstva, taktiež ste obvinení na mučení a použitý kliatby imperius na jedného z našich zamestnancov, ktorého meno nevyslovím, lebo si prial byť anonymite. Kto súhlasí  ???,“ čakala netrpezlivo námestníčka.

   Všetci prísediaci členovia súdu zdvihli ruky. Ani jedna z rúk nezostala dole. Všetci súhlasili na odsúdenie všetkých troch ľudí.  

   „Vážení členovia starostolca, pán Malfoy, Avery, Lestenger boli ste odsúdený na doživotie v Azkabane, bez akékoľvek odpustenia vašej viny. Ak budete odporovať, tak  vás pobozká dementor“, dokončil posledné slová minister.

   Ku klietkam vkročilo veľké množstvo aurorov, ktorý vyslobodili troch zajatcov a o niekoľko sekúnd ich zviazali kúzlami, obkolesili ich a pri tom ich odviedli von dverami pre odsúdených.

   Riaditeľ Rokfortskej školy sa prizeral z veľkým záujmom na celý priebeh tohto krátkeho procesu. Keď odviedli odsúdených, pobral sa von odkiaľ prišiel. Bol veľmi spokojný že posledný traja prívrženci temného pána  boli už konečne odsúdený, všetkých troch čakali tri malé tmavé kobky v Azkabane.

  

   Veľké stádo bielych tvoroch o tom istom čase niekde mimo Londýna odočívalo. Už šli celú noc, ale ešte ich čakala veľmi dlhá cesta, pokiaľ prídu na koniec svojej cesty. Tam sa všetky čriedy stretnú.

    Severus Snape, ktorý sa pripravoval materiály na nový školský rok nemal ani potuchy čo sa odohrávalo vôbec na ministerstve. Počul len, že riaditeľ jeho školy opustil pozemky, nevedel prečo sa tak rýchlo ponáhľal a kde mal zamierené. Tušil, že ešte dnes bude porada Fénixovho rádu.

  

   Niekde mimo Londýna sa ešte skrýval jeden prívrženec temného pána. Nikto o ňom nevedel že je ešte nažive. Celé čarodejnícke spoločenstvo si myslelo, že Sirius Black ho zmasakroval, preto niekoľko dlhých mesiacov je vo väzení. S Lupinom boli v škole nerozlučná štvorka, medzi ktorých patrail i James Potter.

 


Harry potter a tajomstvo vlastného rodu dokončená | stály odkaz

Komentáre

  1. super
    Už jsem si myslela, že nebude Harry mít s kým bojovat až vyroste :-D
    publikované: 30.08.2008 10:43:01 | autor: Trili (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014