Vitajte na stránkach frízkeho koníka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

12.Kapitola Oslobodenie v plnom rozsahu

    „Vážený členovia starostolca, milý čarodejnícii, čarodejky. Teraz sa začína proces s učiteľom Rokfortskej čarodejníckej školy Severusom Snapeom. Je usvedčený zastánca toho koho je zakázané menovať, použitia neodpustiteľných kliatob a to cruccio, avada kedavra, mučenie pracovníkov ministerstva, zastrašovanie a navádzanie aby sa pridali koho je zakázané menovať.  

   Usvedčený sa bude sám obhajovať.“ Dokončil zvýťazoslávnym  úsmevom minister kúziel Kornelius P. . Posadil za svoj veľký stôl. Okolo neho stáli najbližší spolupracovníci. 

  

 Umbrigdova, ktorá bola tiež členkov starostolca začala: „Pán Snape, dobrovoľne sa priznávate ku všetkým vyhláseným obvineniam ?“, čakala nedočkavo na jeho odpoveď.

  

   Zatiaľ čo Severus rozmýšľal čo odpovie, ponad celou sieňou sa ozvalo silným dôstojným hlasom „Nie !!!“. Všetci sa obrátili na tú zahalenú postavu v modrom hábite. Postava si dala dole kapucňu, všetci v ňom spoznali riaditeľa Rokfortskej školy. „Ja budem obhajovať obvineného Severusa Snapea“ , vážnym hlasom znova skríkol. „To nemôžete, obvinený najprv musí súhlasiť“, ozvalo sa zo strany kde sedela hlavná porota. „Súhlasí obvinení že ho bude zastupovať tu prítomný Albus Dumbledore.“ , opýtal sa minister. „Áno, súhlasím“, ozval sa spútaný.

   „

   Nech začne obhajoba“, vykríkol znudeným hlasom minister zo svojho kresla. „Obžalovaný sa dobrovoľne priznáva že bol smrťožrútom, že sa zapojoval na útokoch, ale nikoho nemučil. Celý čas donášal tajne informácie z temného sídla, a tak sme mohli z tajným rádom, ktorý bol založený na boj proti Voldemortovy. Nasadzoval svoj život aby mohol donášať informácie rádu.

   Sám osobne sa zaňho zaručím že nikdy nestál na strane zla, že vždy bol na našej strane, lebo bol členom nášho rádu. „ Dopovedal svoj monológ riaditeľ.        

  

   „Prisahajte na posvätnú knihu, ta nám ukáže či hovorí obhajoba pravdu“, minister dopovedal a dal pokyn aby knihu doniesli.

   „Obžalovaný Severeus Snape, učiteľ elixírov  na Rokfortskej škole, prisahajte na posvätnú knihu, že čo povedala vaša obhajoba. „ hneď na to Severusovi podali knihu a on sa horko ťažko dotknul dlaňou. 

   „ Budeme vám znova čítať body, za ktoré ste obvinený, a vy budete odpovedať áno, alebo nie . „ minister znova začal čítať obvinenému body.

  

    Za niekoľko minút keď dočítal, ani raz kniha nezažiarila, čo by znamenalo že klame.

„Poprosím členov starostolca o hlasovanie, kto je odsúdenie ?, nikto nezdvihol ruky, „Pán Severus Snape je oslobodený v plnom rozsahu“ minister dokončil vetu a z nenávisťou sledoval Dumbledora.

  

    Pracovníci bezpečnosti Severusa hneď odviazali z pút a pomalým krokom sa vydal von zo súdnej siene.

 

Niekde mimo Anglicka

 

   Harry Potter známy ako vyvolený alebo ten ktorý prežil vôbec nevedel čo sa odohrávalo v Anglicku. On mal iné starosti. V novom domove sa učil rôzne legendy o histórii svojho rodu, ale aj sa pokúšal ovládnuť svoju novú moc. 

    Nakoniec sa spriatelil s niekoľký ma z jeho druhu. 

 

Na budúce ráno vyšiel Denný veštec na titulnej strane vyšiel článok.

   Smrťožrút v plnom rozsahu oslobodení

V včera ráno na ministerstve v súdnej sieni číslo 10 sa konal súd zo smrťožrútmy, len jeden z nich sa koniec vyhol Azkabanu. Bol to Severus Snape, známy majster elixírov, zamestnaný ako profesor na Rokfortskej škole čar a kúziel. Obvinený bol zo zmrťožrútcva, mučenie a používanie neodpustiteľných kliatob.  Na veľké prekvapenie prítomných ho prišiel obhajovať samotný Dumbledore, kde preukázal jeho nevinu. Viac informácii o procesoch s ostatnými smrťožrútmy na strane č.3 .

 

 


Harry potter a tajomstvo vlastného rodu dokončená | stály odkaz

Komentáre

  1. snape
    pravdupovediac, z celeho pribehu ma zatial najviac zaujima, co mas prichystane pre Snapa. Osudy ostatnych postav sa mi zdaju vedlajsie, dokonca aj Harryho. Este by mozno stal za zmienku Sirius s tym obvinenim alebo Lucius so svojimi planmi. Vsak si pockam na pokracovanie.
    publikované: 12.08.2008 23:12:38 | autor: dada (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Mno
    Takže si to zhrnieme. Podľa mňa by sa ten dej aj dal, ale kapitoly sú strašne krátka. Jedna strana= jedna kapitola a to je pre čitateľa aj škoda čítať. Ďalšia vec je, že s nesnaž povedať všetko dôležité do jednej, alebo dvoch viet. Rozpíš to. Na opisy nezabúdaj! A ak ti môžem poradiť... nerozdeľuj kapitoly na tri časti: mimo anglicka, u smrťožrútov a fénixovho rádu. Fakt sa to potom zle číta. Maj sa
    publikované: 13.08.2008 12:18:05 | autor: Simple (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014