Vitajte na stránkach frízkeho koníka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

1.Kapitola Súboj na ministerstve

prosím o komenty, zajtra ráno pridám 12.kapitolu k HP OTR a prolog k novej poviedke.
 

Všetci sa začali obzerať po veľkej miestnosti. Nevideli ani po okraj stieň. V tejto miestnosti videli stovky uličiek z regálmi, na ktorých boli nejaké sklenené gule. Svetlo z ich prútikov síce bolo silné, ale oni nevideli veľa vecí. Prechádzali sa ďalej, pritom sa ešte obzerali navôkol. Harry ich viedol ododhlane ďalej.  Chcel svojho krstného otca zachrániť, o ktorom si myslel že je to posledný príbuzný kto mu ostal, nepočítal pri tom svojich príbuzných, ktorý bývali neďaleko Londýna.

   Pokračovali ďalej, pokiaľ z ničoho nič nezastali. Harry si v duchu počítal čísla regálov. Zrazu ostal stáť. Celá skupinka naňho neveriacky dívala. Harry si posvietil na zem, na ktorom by mal údajne ležať jeho krstný otec, ale nikoho tam nevidel . Nevile, ktorý im tiež patril skúmavo prehliadal police.

   „Harry tu je napísané tvoje meno“, Nevile chytil do rúk priesvitnú guľu, a podal ju Harrymu. Všetci jeho priatelia ho okolo obklopili.  Všetci sa zahliadli do tej tajomnej sklenej gule, lebo sa v jej obsahu začali hmýriť nejaké obrazce.

   Všetci začuli podivný tajuplný hlas: „Ten, ktorý sa narodí rodičom, ktorý sa postavili tri krát pre temným pánom, bude mať nevídanú  moc poraziť pána zla, o ktorom temný pán nevie. Ani  jeden nemôže žiť bez toho druhého lebo musia zomrie ť jedného z ich rukou. „

   Ginny, sestra Ronna Wysllieho zahliadla, že zo všetkých ich strán sa potichučky približovali temné postavy zahalené v maskách a v čiernych hábitoch. V tej veľkej tme vyzerali hrôzostrašne.

   Všetci začuli sa blížiace kroky a tak každý sa postavil smerom k jednej uličke.  Jedna postava sa odhalila. Harry v ňom spoznal smrťožrúta Luciusa Malfoya.

   „Zdravím Harry, dúfam že mi dobrovoľne dáš veštbu, lebo tvoji priatelia neodídu“, neprestajne sa blížil k Lucius k Harrymu a načiahol k nemu ruku, „síce si tak dlho čakal, keď mi ju dáš, môžem ti povedať, prečo máš na hlave tú jazvu“.  „Už štrnásť rokov som čakal, ale ti ju nedostaneš“, dopovedal Harry a pripravil sa o obranne. „Tak chlapšek sa bude s nami troška hrať“ , Zrazu sa objavila za Luciusom  najobávanejšia smrťožrútka Lesrengrová.  „Síce som tak dlho čakal, ale ešte môžem chvíľu počkať, teraz !!!“, hlasno zakričal Harry a všetci z jeho skupiny nahlas vykríkli zmrazujúce zaklínadlá.

   Všetci začali utekať tromi smermi. Všetkých sa neustále približovali smrťožrúty, zatiaľ sa im darilo ich odhnať, nakoniec sa v behu stretli pred východom z tejto veľkej miestnosti. Znova sa k nim blížil jedna postava v čiernom plášti. Ginny vykríkla na hlas kúzlo „reducto“ a všetci regále sa začali rúcať.

   Rýchlo všetci vyšli von z tajomnej komnaty a začali padať . Pred tvrdým dopadom ich zachránilo nejaké kúzlo, lebo všetci sa zastavili pol metra nad zemou.

   Rýchlo sa postavili na nohy, obhliadli sa okolo. Videli akúsi skalu, na ktorej bol oblúk . „Počujete tie hlasy ???, Harry sa všetkých opýtal. „Nie Harry, rýchlo poďme preč než sa vrátia“ dopovedala ustaraným hlasom Hermiona. „Aj ja ich počujem“, Lenka sa neustále blížila k tajomnému oblúku odkiaľ počula tie hlasy.

   Znova videli ako sa tie isté postavy začali približovať.  „Všetci za mňa“ , zakričal Harry, všetci sa hneď zaňho postavili.

   Zrazu sa okolo nich objavil akýsi dym, Harry s ostatnými si hneď ľahli na zem. O niekoľko sekúnd dym zmizol. Postavil sa a hneď sa poobzeral kde sú jeho priatelia.

   Všetci stály dvadsať metrov od neho, a pri nich boli tí istý ľudia, ktorý na nich útočili. Všetci mali namierené prútiky na ich krky.  „Tak čo Harry, dáš mi konečne tú veštbu ? Ak mi ju nedáš, lebo uvidíš svojich priateľov jeden po druhom zomierať“. Luciu pri tom sledoval Harryho napriamenou rukou.

   Harry nemal slova, preto mu podal bez váhania veštbu. Lusius  si ju chcel prezrieť, ale dostal poriadnu facku od niekoho, kto tam ešte nestál. „Nechaj môjho synovca napokoji.“ Lucius sa znova postavil a začal sa boj medzi nimi. Na pomoc sa hneď premiestnili  ďalší z Fénixovho rádu.  A začal sa neukrutní boj.

   Harry nakoniec  odzbrojil kúzlom Luciusa, ktorého Sirius Black hneď  ďalších kúzlom odletel niekoľko metrov preč od nich.  Zrazu sa pri nich objavila Lesengrová, ktorá vykríkla nahlas Avada Kedavra, zelená žiara sa rútila priamo na Siria. Ten hneď na to uskočil a poslal na ňu Crucio. V bolestiach padla na kolená. O niekoľko sekúnd sa tu zjavil sám temný pán Lord Voldemort, ktorého sa všetci obávali. Pri ňom stál ešte jeden z jeho najvernejších prívržencov, obidvaja začali so sebou duel. Voldemort sa blížil k Harrymu, ale zrazu sa pred neho premiestnil Dumbledore, bývalí riaditeľ Rokfortskej školy. 

   I oni si začali navzájom posielať kúzla. Boli rovnako silnými súpermi.  Nakoniec to Voldemort vzdal. 

   Premiestnil sa na najslabšie chránené miesto. Harry padol v bolestiach na zem. Cítil ako sa temný pán zmocnil jeho tela. Nedokázal čeliť temnému pánovi. Ale okom sa zahľadel na svojich priateľov, ktorý sa naňho pozerali. „Je mi naozaj ľúto, že ty si nepoznal naozajstnú lásku a priateľstvo. „ S týmito slovami temný pán sa postavil a opustil čiernovlasého chlapca. Zhmotnil sa pred Dumbledorom, „Nikdy nevyhraješ“  . V tom momente ho zahliadol minister kúzieľ a on sa premiestnil preč.   


Harry Potter a osud rádu . pokračujem naďalej v písaní | stály odkaz

Komentáre

  1. Komentář?
    Docela by mě zajímalo za co chceš komentář prakticky nic v tý kapitolce si nemusel vymýšlet jenom si s menšími úpravami popsal film, no uvidíme jak to bude dál, doufám, že to bude mít aspoň nějaký děj ;)
    publikované: 12.08.2008 18:55:33 | autor: Vruon (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014