Vitajte na stránkach frízkeho koníka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

1.Kapitola Biely záblesk

   Nad celou krajinou preletel  biely blesk, ktorý osvetlil jasným svetlom celú krajinu, ako rýchlo začal tak rýchlo zmizol.    
       Malý chlapec ktorý práve otváral okno vo  svojej izbe uvidel mohutný biely blesk . Bol nehlučný,  keď sa stratil, vyzeral akoby dopadol neďaleko jeho domu, začul nárazy dopadu nejakého predmetu.    
       Celý vystrašený zavrel okno a schoval sa pod posteľ. Vyzeralo to ako jeho nočná mora. Čakal niekoľko minút, počúval okolie zo zatajeným dychom. Takto ležal schúlený celú polhodinu. V celej izbe prevládala tma. Svetlá z pouličných lámp svietili veľmi slabo, do jeho izby nezasahovalo veľmi veľa svetla.    
       Celý ustráchaný vyšiel z pod postele. Po tichu sa postavil, smelým krokom sa vydal k oknu, kde sa pozrel na okolie. Keď znovu otvoril okno, nič tam nezvyčajné nevidel. Atmosféra vonku bola ako zvyčajne, sem tam prebehla nejaká mačka, fúkal slabý studený vietor, ale nič čudné nevidel i v druhých domoch sa prestalo svietiť.    
       „Žeby sa my to len zdalo ???“, pomyslel si chlapec. „Ale predsa som počul nejaký zvuk do padajúceho predmetu ? „, takéto podobné otázky si neustále v mysli opakoval. V okne stál vyše hodinu, ale nič sa nezmenilo.    
        Nakoniec sa ododhľal ísť sa pozrieť von. Pomaly kráčal k dverám svojej izby. Keď otvoril dvere, chvíľu načúval čo všetci v dome spia. Tichým krokom sa vydal dole schodmi. Pod jeho váhou jemne zaškrípali schody. Pokračoval smerom dole, nevnímajúc škrípanie . Došiel konečne na posledný schod a keď i ten s úľavou prekročil, bol rád že to má za sebou. Pokračoval smerom k zadnému východu. Otvoril zadné dvere ich domu vyšiel na dvor.    
       Síce na ich dvore bola tma, on uvidel čudný neveľký kráter po dopade, nemal ani tridsať centimetrov. Vyšiel priamo k nemu. „Čo to tam preboha spadlo?“ , uložil si vo svojej mysli túto otázku, približoval sa pomaly k tomuto kráteru. Čupol si k nemu a začal prehrabovať zem.    
       Po necelej minúte na šmátral nejaký zaujímavý predmet. „Ale čo je to“. I v tej veľkej tme uvidel sa blyšťať nejaký strieborný predmet. Napriamil sa, a začal rokov študovať ten záhadný predmet. Napriek tomu že mu bola trochu zima, ale s nedočkavosťou zistil že je to nejaký prívesok. Ale v tej tme nemohol vidieť žiadne symboly. „Čo sú to za symboly, ale tie ani nepoznám“, pomyslel si.    
        Nakoniec sa rozhodol že sa vráti do svojej izby. Šiel späť zadným vchodom v ruke zvierajúc ten zvláštny predmet. „Ráno sa naň musím pozrieť“, pomyslel si keď kráčal priamo schodmi do svojej izby.     
       Bol veľmi rád, že v dome nikoho nezobudil. Otvoril dvere do svojej izby, ktoré hneď na to zavrel. Celý unavený z dnešného dňa si šiel ľahnúť. Prívesok si dal pod vankúš. Dúfal že ráno zistí čo je na tomto prívesku.    
       Keď si ľahol o niekoľko minút hneď na to tvrdo zaspal, nestihol si všimnúť že prívesok zažiaril modrobielym svetlo.   
       Tento deň mu zmenil celý život, ale on to stále netušil. Vo svojich snoch videl, to čo ho v budúcnosti čaká.        
       Prišlo ráno. Nad celú krajinu vykuklo Slnko. Všetci obyvatelia vstávali ale niektorý už sa pripravovali na ďalší pracovný deň.    
           
     

Tajomstvo mesačného svitu pozastavená | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014